İstanbul'da elektrik tüketimi iki bayramda dip yaptı, rekor 26 Ocak günü karla geldi

BEDAŞ’ın verilerine göre 2016 yılında İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi 26 Ocak günü 93 milyon kilovatsaat ile zirve noktasını gördü. 2016’da bayram tatilleri 9 güne çıkınca Ramazan ve Kurban bayramlarında ise dip yaptı.

Analiz 14.02.2017, 15:34 14.02.2017, 15:34
İstanbul'da elektrik tüketimi iki bayramda dip yaptı, rekor 26 Ocak günü karla geldi

BEDAŞ’ın verilerine göre 2016 yılında İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi 26 Ocak günü 93 milyon kilovatsaat ile zirve noktasını gördü. 2016’da bayram tatilleri 9 güne çıkınca Ramazan ve Kurban bayramlarında ise dip yaptı. En düşük tüketim Ramazan Bayramı’nın ikinci günü yani 6 Temmuz tarihinde yaşandı.


Yıl içinde tüketim rekoru 26 Ocak Salı günü kırıldı. Söz konusu tarihte İstanbul’u etkisi alına alan kar yağışı ile birlikte Avrupa Yakası’na elektrik tüketimi patlama yaparak günlük 93 milyon kWh ile yılın zirve noktasını gördü.


‘TÜKETİM ALIŞKANLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’


Ayda 20-25 bin yeni yapının elektrik dağıtım hizmetine dahil olduğu İstanbul Avrupa Yakası’nda yıl içinde en yüksek bağlantının yapıldığı yer ise Esenyurt oldu.
Abonelerin tüketim alışkanlarını yakından izlediklerini ve iş planlarını buna göre yaptıklarını dile getiren BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Elektrik dağıtım şirketleri için kış ayları daha sıkıntılı geçer. Bizler bu dönemlerde meteorolojiden gelen haberlere göre sahadaki ekiplerimizin sayısını artırıp yoğun kar ve fırtına günleri öncesinde alarm durumuna geçeriz. Yine yaz aylarında aşırı sıcaklarda klima kullanımı nedeniyle tüketim artışına karşı tedbirlerimizi önceden almak üzere çalışma yaparız. Bu sırada geçmiş yıllardaki tüketici davranışları da bize yol gösterir” dedi.

YATIRIM PLANLARIMIZA YOL GÖSTERİYOR


İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketiminin birçok Avrupa ülkesinden çok daha fazla olduğuna da işaret eden Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa’da birçok kent artık büyümeyen bir yapıya sahip. Oysa İstanbul’un nüfusu sürekli arıyor. BEDAŞ olarak ayda 20-25 bin yeni yapı sisteme dahil oluyor. Yeni yapı aboneliklerimizi takip ettiğimizde karşımıza Esenyurt, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi yapılaşmanın arttığı bölgeler çıkıyor. Bu veriler bizim için çok değerli. Tüm bu gelişmeleri de takip ederek yatırım planlarımızı yaparken değerlendirmeye alıyoruz. İstanbul halkına 7/24 kesintisiz ve kaliteli hizmet vermek amacıyla yaptığımız yatırımlara tüm bunlar yol gösteriyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@