E-Ticarette 3. Boyuta Geçiliyor

Türk girişim şirketi Scalar Vision’ın, Greyder ile Eylül başında hayata geçirdiği projede 3D görüntüleme ve Artırılmış Gerçeklik tabanlı teknolojiler ile ayakkabıda e-ticareti 3 boyutlu hale getirerek online alışveriş deneyimini artırıyor.   İnsanların mağazada yaşadıkları ürün deneyimini, yüksek kalitede ve gerçekçi 3D görüntülerle online olarak da web üzerinden kolayca yaşamasını sağlamak” şeklinde projenin amacını açıklayan Scalar Vision Kurucusu Bülent Demirhan: “Böylelikle müşterilerin iki boyutlu resimlerdeki sınırlı görünürlüğü aşıp, fiziksele en yakın şekilde ürünleri gerçek boyutları ile görmelerini ve kendi mekanlarına yerleştirerek daha net bir kararla online satın almasını sağlıyoruz.

Perakende 29.09.2020, 11:32 08.09.2021, 21:17
E-Ticarette 3. Boyuta Geçiliyor

Türk girişim şirketi Scalar Vision’ın, Greyder ile Eylül başında hayata geçirdiği projede 3D görüntüleme ve Artırılmış Gerçeklik tabanlı teknolojiler ile ayakkabıda e-ticareti 3 boyutlu hale getirerek online alışveriş deneyimini artırıyor. 

İnsanların mağazada yaşadıkları ürün deneyimini, yüksek kalitede ve gerçekçi 3D görüntülerle online olarak da web üzerinden kolayca yaşamasını sağlamak” şeklinde projenin amacını açıklayan Scalar Vision Kurucusu Bülent Demirhan: “Böylelikle müşterilerin iki boyutlu resimlerdeki sınırlı görünürlüğü aşıp, fiziksele en yakın şekilde ürünleri gerçek boyutları ile görmelerini ve kendi mekanlarına yerleştirerek daha net bir kararla online satın almasını sağlıyoruz. Greyder markasının e-ticaret sitesi üzerinden devreye aldığımız çözüm ile tüketiciler ayakkabıları ortalama 3 dakika süreyle detaylı bir şekilde inceliyor. Bunun sonucu olarak da ilgili kategorinin ürün satışlarında kısa sürede %100’ün üzerinde bir artış sağlandı.” dedi.

Teknolojik altyapı

Sundukları teknolojinin çok kaliteli ve hızlı şekilde artırılmış gerçeklikle (AR) farklı bir 3D ürün deneyimi sağladığına dikkat çeken Demirhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışma şeklimizde firma, ürünlerini hızlı bir şekilde e-ticaret sitesine web tabanlı 3D ve AR ile eklemiş oluyor. Greyder’in teknoloji kategorisi ürünleriyle yaptığımız çalışma, Türkiye’de ayakkabı sektöründeki ilk ticari web AR ve 3D çalışması olmasının yanında dünyada da ilk çalışmalardan. Çözümümüz, e-ticarete konu olan tüm ürünler için kullanılabilir durumda. Ürün ve hizmetlerimizi Greyder ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ilk projeyle birlikte tanıtmaya başladık. Proje şimdiden mobilya, tekstil, aksesuar ve beyaz eşya konularında faaliyet gösteren pek çok firmanın ilgisini çekti”.

Bugüne kadar yapılan ve yapılmakta olan benzer çalışmalarda 3D görüntü kalitesinin yetersiz olması, proje sürelerinin uzun olması ve yüksek maliyetler 3D ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yaygınlaşmasındaki en önemli engeller idi. Fakat Scalar Vision’ın uçtan uca geliştirdiği teknolojilerle tüm bu engelleri kaldırıp, 3D ve AR teknolojilerinin tüketici ve firmalarla kısa sürede buluşmasını sağlıyor.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@