Bedaş'a göre elektrik en çok 30 Aralık'ta harcanıyor

Tüketicilerin alışkanlarını doğru analiz etmek, kaliteli ve kesintisiz hizmet için yatırımlarına devam eden BEDAŞ’ın çalışması asıl enerji tüketiminin hazırlık dönemlerinde yaşandığını rakamlarla ortaya koydu. Buna göre yılbaşı haftalarında elektrik tüketim rekoru 31 Aralık gecesi değil, ondan bir gün önce 30 Aralık’ta yaşanıyor.

Perakende 28.12.2016, 15:17 28.12.2016, 15:17
Bedaş'a göre elektrik en çok 30 Aralık'ta harcanıyor

Tüketicilerin alışkanlarını doğru analiz etmek, kaliteli ve kesintisiz hizmet için yatırımlarına devam eden BEDAŞ’ın çalışması asıl enerji tüketiminin hazırlık dönemlerinde yaşandığını rakamlarla ortaya koydu. Buna göre yılbaşı haftalarında elektrik tüketim rekoru 31 Aralık gecesi değil, ondan bir gün önce 30 Aralık’ta yaşanıyor. Yılbaşı gecesinin bir gün öncesinde yapılan hazırlıklar, elektrikli ev aletleri kullanımının yoğun olması tüketime artış olarak yansıyor.

YENİ YIL SABAHI 13.00’TE UYANIYORUZ, TÜKETİM YÜZDE 20 DÜŞÜYOR

Yine elektrik tüketim rakamları gösteriyor ki, yeni yılın ilk günü elektrik tüketimindeki artış gündüz saat 13.00’ten sonra başlıyor. Yeni yıl sabahına geç başlamanın yanı sıra sanayi ve ticarethanelerin büyük çoğunluğunun yeni yılda tatil olmasının etkisi ile tüketim 1 Ocak günü düşüyor.

AREFE GÜNLERİ DE TÜKETİM ARTIYOR

BEDAŞ‘ın verilerine göre Ramazan ve Kurban bayramlarında da elektrik tüketiminin azaldığı görülüyor. İş yerlerinin kapalı olduğu bayram dönemlerinde tüketiciler bayram ziyaretleri sebebiyle evde bulunmuyor. Bayramın yaz ya da kış aylarına denk gelmesi tüketim trendi üzerinde etki sahibi olsa da uzun bayram tatillerinde tüketiciler çoğunlukla şehir dışına çıktığından tüketimde yine düşüş yaşanıyor. Bayram temizliği ve hazırlıklarının yapıldığı Arefe Günü ise yıl içinde en fazla tüketimin görüldüğü zamanlardan biri.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@