İBB'ye Gözüm Kulağım İstanbul Projesi ile Büyük Ödül

Türkiye’de iletişim ve halkla ilişkiler alanında en prestijli ödüllerden biri kabul edilen Altın Pusula Ödülleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘’Gözüm Kulağım İstanbul Projesi’’ ile ödüle layık görüldü. İBB Halkla ilişkiler Müdürlüğü iletişim sektöründe 45.

Genel 06.06.2017, 14:50 06.06.2017, 14:50
İBB'ye Gözüm Kulağım İstanbul Projesi ile Büyük Ödül
Türkiye’de iletişim ve halkla ilişkiler alanında en prestijli ödüllerden biri kabul edilen Altın Pusula Ödülleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘’Gözüm Kulağım İstanbul Projesi’’ ile ödüle layık görüldü.

İBB Halkla ilişkiler Müdürlüğü iletişim sektöründe 45. yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 16.sı düzenlenen Altın Pusula birincilik ödülüne layık görüldü. Engellilerin hayatını kolaylaştıran ‘’Gözüm Kulağım İstanbul Projesi’’ kamu kurumları kategorisinde ödüle hak kazandı.

Türkiye’nin En Prestijli İletişim Ödülü

“İyiliğin İletişimi, İletişimin İyiliği” temasıyla Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleşen ödül törenine İBB Halkla İlişkiler Müdürü Atakan Yılmaz ve ekibi katıldı. Akademisyenler, iletişim ve reklamcılık alanındaki profesyonellerden oluşan jüri 241 projeyi inceleyerek 41 projeyi ödüle layık gördü.

Türkiye’de Bir İlk: Engelli Vatandaşlar İçin Görüntülü Çağrı Hizmeti ‘’Gözüm Kulağım İstanbul’’

Kamu kurumlarının sosyal sorumluluk alanında aday olduğu Altın Pusula ödüllerinde birinciliği elde eden Gözüm Kulağım İstanbul Projesi 2015 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı ve 14 Şubat 2017 tarihinden itibaren işitme, konuşma ve görme engellilere yönelik hizmet sunmaya başladı.

Proje kapsamında İstanbul’da yaşayan işitme, konuşma ve görme engelli vatandaşlara 153 İstanbul Beyazmasa üzerinden işaret dili bilen operatörler ile interaktif görüntülü tercüme hizmeti sunuluyor. Aynı zamanda proje, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak şekilde belediyecilik hizmetlerinden yararlanmalarına imkan sağlıyor.  Bu yöndeki Beyazmasa başvuruları hızlı ve etkin şekilde ele alınabiliyor.. Gözüm Kulağım İstanbul Projesi’yle görme engelli bir vatandaş evde kullandığı sütün son kullanma tarihinin geçip geçmediğini öğrenmek için, konuşma engelli bir vatandaş da işaret dili bilen operatörlerden tercüme hizmeti almak için arayabiliyor. Proje işitme, konuşma ve görme engelli vatandaşlara 7/24 diledikleri konuda hizmet verirken bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü daha önce de şehir ve şehirliye mükemmel hizmeti sunmak adına gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve inovatif projeleriyle başarılarını ulusal ve uluslararası arenada taçlandırarak yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ödüle sahip oldu.

Kayıt için; Web üzerinden “gozumkulagim.ibb.istanbul” sitesinden, IOS/Android telefonlar veya tabletlerin storlarından (market), gözüm kulağım ifadesi aratılarak uygulama telefonlara indirilebiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@