Yemeksepeti'nden Mobilde Müşteri Deneyimi Analizi

iPhone’cular burgerdan, Android’ciler pizzadan vazgeçmiyor Masaüstünden mobile geçişimizin hızlandığı bu dönemde Yemeksepeti, Android ve iPhone kullanıcılarının yemek tercihlerini merak etti ve araştırdı. Yemeksepeti bugün siparişlerinin yüzde 76’sını mobilden alıyor ve bu siparişlerin yüzde 60’ı iPhone’dan, yüzde 40’ı ise Android’den geliyor.

Genel 30.10.2018, 14:12 30.10.2018, 14:12
Yemeksepeti'nden Mobilde Müşteri Deneyimi Analizi
iPhone’cular burgerdan, Android’ciler pizzadan vazgeçmiyor

Masaüstünden mobile geçişimizin hızlandığı bu dönemde Yemeksepeti, Android ve iPhone kullanıcılarının yemek tercihlerini merak etti ve araştırdı. Yemeksepeti bugün siparişlerinin yüzde 76’sını mobilden alıyor ve bu siparişlerin yüzde 60’ı iPhone’dan, yüzde 40’ı ise Android’den geliyor. iPhone’cular ve Android’cilerin sipariş adetlerine bakıldığında iki kullanıcı da burgerda buluşuyor ve burgeri liderliğe taşıyor. Pizza ve çiğ köftede ise Android’ciler önde gidiyor. Android’ciler siparişlerinin yüzde 13’ünü pizzadan yana kullanırken; iPhone kullanıcılarında ise bu oran yüzde 10 oluyor. Çiğ köftesiz sipariş sipariş değildir diyen Android’ciler iPhone kullanıcılarına göre 2 kat daha fazla çiğ köfte siparişi veriyorlar. Ayrıca iPhone siparişleri incelendiğinde iPhone’cular tam bir kahve ve tatlı tutkunu çıkıyor.

iPhone büyük şehirlerde, Android ise Anadolu’da lider

68 ilde faaliyet gösteren Yemeksepeti’nin mobil sipariş trendleri kentlere göre de değişiklik gösteriyor.

3 büyük kentteki mobil siparişlerde iPhone’cular ipi göğüslüyor. iPhone’un lider olduğu şehir ise İstanbul. İstanbul’daki mobil siparişlerin yüzde 70,8’i; İzmir’deki mobil siparişlerin yüzde 61,7’si ve Ankara’daki mobil siparişlerin ise yüzde 60,7’si iPhone uygulamasından geliyor.

Android ise Anadolu kentlerindeki gücünü sürdürüyor. Android’ten gelen siparişlerin en yüksek olduğu iller yüzde 56,9 ile Sinop ve yüzde 55,1 ile Kırşehir oldu.

Gençler sipariş şampiyonu

Mobil siparişlere bakıldığında her yaş grubuna rastlamak mümkün. Bu yaş kırılımları incelendiğinde, hem Android’ten hem de iPhone’dan gelen toplam siparişlerin yüzde ortalama 65’ini 18-28 yaş arasındakilerin verdiği görülüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@