Dijital dünyada müşteri deneyimi Gastronometro'da konuşuldu

Konaklama sektöründe dünyanın en prestijli okullarından biri olan Lozan Otelcilik Okulu’nun (EHL) eğitmenleri, Metro Türkiye çalışanlarına müşteri deneyimini geliştirmek üzere konaklama sektörünün gelişen ve değişen sırlarını paylaştı. Türk mutfağı ve değerlerinin daimiyetini sağlama, bunu gelecek kuşaklara aktarma vizyonu ile çalışmalarına güçlü bir şekilde devam eden Metro Türkiye müşterilerinin deneyimini geliştirmek üzere çalışanlarına yönelik düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi.

Perakende 19.02.2020, 14:58 19.02.2020, 14:58
Dijital dünyada müşteri deneyimi Gastronometro'da konuşuldu
Konaklama sektöründe dünyanın en prestijli okullarından biri olan Lozan Otelcilik Okulu’nun (EHL) eğitmenleri, Metro Türkiye çalışanlarına müşteri deneyimini geliştirmek üzere konaklama sektörünün gelişen ve değişen sırlarını paylaştı.

Türk mutfağı ve değerlerinin daimiyetini sağlama, bunu gelecek kuşaklara aktarma vizyonu ile çalışmalarına güçlü bir şekilde devam eden Metro Türkiye müşterilerinin deneyimini geliştirmek üzere çalışanlarına yönelik düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi.

Dünyanın en prestijli okullarından biri olan Lozan Otelcilik Okulu’nun (EHL) uzman isimleri, Metro Türkiye çalışanlarına konaklama sektöründe “misafir ağırlama” yaklaşımıyla uygulanan son trendleri ve müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik sırları aktardı. Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da düzenlenen eğitimler, EHL’nin İş Yaratıcılığı Enstitüsü Direktörü ve Servis Yönetimi Doçenti Marc Stierand, EHL Girişimcilik ve İnovasyon Departmanı Kıdemli Eğitmeni Ian Millar, Georgian House Hotel Genel Müdürü Adam Rowledge ve EHL Orta ve Doğru Avrupa, Asya Gıda Servis Müdürü Thomas Camenzind tarafından verildi.

Misafir ağırlama yaklaşımı kapsamında kaliteli hizmet sürecinin ve estetiğin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisinin anlatıldığı eğitimlerde ürün yönetimi için zorlu karar süreçlerinden ve doğru tedarikçiyi seçmenin öneminden bahsedildi. Ayrıca konaklama sektöründe önemli rol oynayan liderlik ve kültür ilişkisi üzerine bir eğitim de düzenlendi.

Perakende sektöründe müşterilerin alışveriş deneyimini geliştirmenin önemine dikkat çeken ve müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmak istediklerini belirten Metro Türkiye İK Direktörü Esra Daver“Metro Türkiye olarak, müşterilerimizin mağazamızdaki alışverişlerini keyifli geçirmelerini, mağazamızda ağırlanmaktan memnun olmalarını ve bu deneyimi en iyi şekilde hatırlamalarını hedefliyoruz. Müşterilerimizi evimize gelen misafirlerimiz olarak görüyor ve onların memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için misafir ağırlama yaklaşımının inceliklerini uygulamaya ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bu anlayışımızın da bizi rakiplerimizden ayıran önemli noktalardan biri olduğuna inanıyoruz. Lozan Otelcilik Okulu ile yürüttüğümüz çalışmaların temelinde de misafir ağırlama yaklaşımının inceliklerini en doğru yerden, en iyi şekilde öğrenme isteğimiz ve motivasyonumuz yatıyor. Çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini yeni teknolojiler ve pazar trendleri ışığında geliştirmek, kariyer gelişimlerine destek vermek önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu sebeple dünyanın en önemli otelcilik okullarından biri olan Lozan Otelcilik Okulu (EHL) ile iş birliğinde yeni dijital dünyada misafir ağırlamanın dinamiklerini çalışanlarımız ile birlikte ele almaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Lozan Otelcilik Okulu’ndan eğitmenler konaklama sektöründe değişen misafir ağırlama yaklaşımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Günümüzde teknolojinin etkisiyle daha fazla konuda bilgiye ulaşıldığını söyleyen, EHL’nin İş Yaratıcılığı Enstitüsü Direktörü ve Servis Yönetimi Doçenti Marc Stierand, müşteriyle birebir ilişki konusunun önemli hale geleceğini belirtti. EHL Girişimcilik ve İnovasyon Departmanı Kıdemli Eğitmeni Ian Millar ise geçen yılların, teknoloji nedeniyle konaklama sektöründe de ilgi çekici yıllar olduğunu belirterek dijital dönüşüm ile birlikte büyük oyuncuların da sahneye girdiğine dikkat çekti. Millar, “Artık otel ve restoranların daha da fazla dijitalleşmesi gerekiyor. Çünkü tüketiciler de dijitalleşiyor. Ancak hala misafir ağırlamanın önemine inanıyorum. Misafirleri iyi bir şekilde ağırlamak bana göre misafirlerin ihtiyaçlarını doğru şekilde anlayabilmekten ve empati kurmaktan geçiyor. İster 18 yaşında olun isterseniz 80 yaşında, bu sektörde iseniz önemli olan bu ihtiyaçları anlamak ve uygun çözüm üretmek.” dedi.

Müşteri sadakati söz konusu olduğunda müşteriye deneyim sunmak kadar çalışanlara da iyi bir deneyim sunmanın önemine değinen Georgian House Hotel Genel Müdürü Adam Rowledge ise çalışanlara doğru deneyim sunulduğu takdirde, onların da müşterilere mükemmel deneyimler sunacağını paylaştı.

Artık ürünün kendisinden çok hikâyesi satılıyor

“Tedarikçileriniz ile aranızda sorunsuz bir bağ kurmalısınız. Tedarikçileriniz ile kuracağınız bağ başlı başına bir hikâye. Günümüzde artık fiyattan daha farklı etkenler söz konusu.” diyen EHL Orta ve Doğru Avrupa, Asya Gıda Servis Müdürü Thomas Camenzind da şu örneği gösterdi: “Örneğin bir portakalı ele alalım. Tüketiciler portakal satın almak için artık hikâyesine de önem veriyor. Portakalların nereden geldiğini, kimlerin topladığını, kimlerin sattığını bilmek istiyor. Aslında artık tüketiciler portakalın kendisi kadar portakalın hikâyesine de büyük önem veriyor. Bu sadece bir örnek. Bunu tüm ürünlere genelleyebilirsiniz. “

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@