Her beş çalışandan biri cihazları güncelleniyormuş gibi davranarak çağrılardan kaçınıyor

Çalışanların %21'i, bir çağrıya veya toplantıya katılmak zorunda kalmamak için cihazlarının güncellemeleri yükleniyormuş gibi davrandıklarını doğruladı. Bu bahane makul, çünkü yazılım güncellemeleri iş günlerini kesintiye uğratabiliyor ve çalışanların üçte biri (%35) güncellemeler nedeniyle bir aramaya veya toplantıya geç kaldıklarını söylüyor.

Teknoloji 07.06.2021, 10:09 07.06.2021, 10:09
Her beş çalışandan biri cihazları güncelleniyormuş gibi davranarak çağrılardan kaçınıyor
Çalışanların %21'i, bir çağrıya veya toplantıya katılmak zorunda kalmamak için cihazlarının güncellemeleri yükleniyormuş gibi davrandıklarını doğruladı. Bu bahane makul, çünkü yazılım güncellemeleri iş günlerini kesintiye uğratabiliyor ve çalışanların üçte biri (%35) güncellemeler nedeniyle bir aramaya veya toplantıya geç kaldıklarını söylüyor. Bu bulgular, çalışanların güncellemelere yönelik tutumlarını ve alışkanlıklarını keşfetmek için Kaspersky tarafından yaptırılan yeni bir araştırmayla ortaya çıktı.

Sık sık yapılan toplantılar genellikle ofis rutinindeki en tatsız şeylerden biri olarak görülür. Uzaktan çalışmaya ve sanal toplantılara geçiş, insanlar görüntülü görüşmeler nedeniyle yorgunluk yaşadıkları ve iş gününün sonunda daha yorgun hissettikleri için bu sorunu çözmüyor. Son Kaspersky araştırmasının gösterdiği üzere, çalışanlar bazı çağrılarını atlamak için yeni bir bahane buldular: Güncellemeler nedeniyle iş cihazlarının kullanılamadığını iddia ettiler. Kaçırılan randevulara ek olarak çalışanların %37'si, güncellemeleri yükledikten sonra PC veya dizüstü bilgisayarları yeniden başlatıldığında kaydedilmemiş çalışmalarının veya verilerinin bir kısmını kaybettiğini söyledi.

 

Sonuç olarak, bazı çalışanlar bunu cihazın kapalı kalma süresini ertelemek için bir fırsat olarak görüyor. Katılımcıların %27'si işte kasıtlı olarak zaman kaybetmek için güncelleme yüklediklerini itiraf ediyor. Bununla birlikte çalışanlar çoğunlukla işlerinin kesintiye uğramasından hoşlanmıyor. Bu nedenle %65'i üretkenliklerini sürdürmek için çalışma saatleri dışında güncelleme yapılmasını istiyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@