TOFAŞ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRILARINI, KOÇSİSTEM YAZILIM ROBOTLARI İLE YANITLIYOR

KoçSistem, veri merkezinde konumlandırdığı yazılım robotları ile dijital dönüşüm yolculuğunda kurumlara iş süreçlerinde destek olmaya devam ediyor. Son olarak; Türkiye'nin 4'üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş ile güç birliği yapan KoçSistem, Tofaş’a “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesi ile destek vermeye başladı.

Teknoloji 21.12.2018, 00:13 21.12.2018, 00:13
TOFAŞ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRILARINI, KOÇSİSTEM YAZILIM ROBOTLARI İLE YANITLIYOR

KoçSistem, veri merkezinde konumlandırdığı yazılım robotları ile dijital dönüşüm yolculuğunda kurumlara iş süreçlerinde destek olmaya devam ediyor. Son olarak; Türkiye'nin 4'üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş ile güç birliği yapan KoçSistem, Tofaş’a “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesi ile destek vermeye başladı. KoçSistem, Dijital İş Gücü (RPA) teknolojisi sayesinde Tofaş’ın Bilgi Teknolojileri (BT) departmanına açılan çağrılarını yüzde 33’e varan oranda çözdü. Ayrıca, Tofaş’ın toplam çağrı çözüm sürelerinde de yüzde 80’e varan oranda iyileşme elde edildi.


“Geleceği Keşfet” söylemi ile teknoloji trendlerini ülkemizde sektörlerin ve işletmelerin hizmetine sunan KoçSistem, “robotik süreç otomasyonu” çözümlerini hayata geçirmeye devam ediyor. KoçSistem, “Dijital İş Gücü” (RPA- Robotic Process Automation) çözümü ile kurumlara dijital dönüşümlerinde eşlik ediyor. Sıfır hata ile çalışan robotları sayesinde KoçSistem, operasyonel yük yaratan rutin süreçleri otomatize ederek iş verimliliğini artırırken; iş süreçlerinin geliştirilmesi, kaynakların en yüksek verimle kullanılmasını sağlayarak kurumlara değer yaratan çözümler sunuyor.

KoçSistem, 73 yıllık bilgi birikimi ve global firmalar ile yaptığı projelerden kazandığı tecrübeler ile otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını, teknoloji trendlerini entegre ettiği çözüm ve ürünler ile karşılamaya devam ediyor. Son iki yılda Türkiye otomotiv sanayisinin üretim rekortmeni olmasının yanı sıra Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan firma olarak öne çıkan Tofaş’a, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesinde hizmet veren KoçSistem, robot teknolojisi sayesinde Tofaş’ın Mart 2018’den bu yana BT’ye açılan çağrılarını yüzde 33’e varan oranda çözdü. KoçSistem, ayrıca Tofaş’ın toplam çağrı çözüm sürelerinde de yüzde 80’e varan bir iyileştirme elde etmesini sağladı.

Tüm şifre işlemleri robotlarla çözülüyor

KoçSistem’in Tofaş ile iş birliği yaptığı dijital dönüşüm çalışmalarında, 12 adet aktif proje bulunuyor. Tofaş’ın “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesi kapsamında robot teknolojisi ile şifre sıfırlama, kilit kaldırma, yeni şifre belirleme, arıza kodu tanımlama, kampanya tanımlama, personel tanımlama, işçilik kodu tanımlama, satış temsilcisi tanımlama ve sanal istemci sorunları gibi pek çok işlem kolayca ve insan hatasız yapılabiliyor. KoçSistem’in bulut hizmeti ile alt yapı maliyeti gerektirmeden hizmet veren sistemde “kullandıkça öde” modeli işliyor.

Tamamlanan projeler kapsamında bugüne kadar 4 bin 302 adet sorun çağrısı RPA tarafından kapatıldı. Ayda ortalama 2 bin çağrı RPA tarafından kapatılıyor; bu da çağrıların yüzde 34’üne denk geliyor. Böylece Dijital İş Gücü RPA, ortalama masaüstü destek çözüm süresinin iyileştirilmesine ve çalışanların iş sürekliliğine büyük katkı sağlıyor.

Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Ömer Özgür Çetinoğlu ; “Bu projede KoçSistem ile iş birliği içerisinde olmaktan son derece memnunuz. Tofaş ilk seviye destek hizmetlerinde RPA kullanarak ciddi verimlilik kazandık. Projede kullandığımız RPA süreçlerini iş birimlerimizde de yaygınlaştırmaya başladık ve kısa zamanda ciddi tasarruf elde ettiğimizi gördük. RPA; Digital Dönüşüm stratejilerimiz arasında önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@