Türkiye, yapay zekada bölgesinde lider

Microsoft ve EY'un , Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki şirketlerin yapay zekâ kullanımı konusundaki raporuna göre Türkiye, bölgede yapay zekâya en çok yatırım yapan ülke olarak öne çıktı.   Raporda, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 80’inin, yapay zekâ stratejisini doğrudan üst düzey yönetimde ele aldığı ve bölge genelindeki yüzde 28 oranına kıyasla Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’inin pilot yapay zekâ teknolojilerini aktif olarak kullandığı belirtildi.

Teknoloji 20.06.2019, 15:36 20.06.2019, 15:36
Türkiye, yapay zekada bölgesinde lider
Microsoft ve EY'un , Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki şirketlerin yapay zekâ kullanımı konusundaki raporuna göre Türkiye, bölgede yapay zekâya en çok yatırım yapan ülke olarak öne çıktı. 

Raporda, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 80’inin, yapay zekâ stratejisini doğrudan üst düzey yönetimde ele aldığı ve bölge genelindeki yüzde 28 oranına kıyasla Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’inin pilot yapay zekâ teknolojilerini aktif olarak kullandığı belirtildi.


Rapora göre; Şirketlerin yüzde 25'i yapay zekâyı stratejik dijital öncelikleri arasında görürken, yüzde 60'ı ana faaliyetleri için yapay zekânın önemini kabul ediyor. Türkiye’deki şirketlerin yüzde 15'i ise yapay zekâ olgunluğu açısından kendilerini gelişmiş olarak değerlendiriyor. Bu oranlar Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde ankete katılan diğer ülkelerden daha yüksek. Ülkemizdeki şirketler yapay zekâ gündemini hem teknolojik gereklilik hem de iş süreçlerini iyileştirme perspektifinden yönetiyor. Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde bu anlayışı benimseyen şirketlerin oranları yüzde 43 iken Türkiye’de bu oran yüzde 55 seviyesinde.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@