Suriyeliler İçin Çağrı Merkezi Kuruldu

Türkiye'de en fazla Suriyelinin bulunduğu Şanlıurfa'da, sığınmacıların sorunlarının çözümü için 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezi kuruldu. Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) koordinasyonu ve Şanlıurfa Valiliğinin iş birliği ile hizmete giren çağrı merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Çağrı Merkezi 30.12.2016, 12:02 30.12.2016, 12:02
Suriyeliler İçin Çağrı Merkezi Kuruldu



Türkiye'de en fazla Suriyelinin bulunduğu Şanlıurfa'da, sığınmacıların sorunlarının çözümü için 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezi kuruldu.








Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) koordinasyonu ve Şanlıurfa Valiliğinin iş birliği ile hizmete giren çağrı merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

IMPR Başkan Yardımcısı Ümit Algan, bir oteldeki toplantıda yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü için kurum olarak yıllardır farklı hizmetler yaptıklarını söyledi.

Sığınmacıların koordinasyonu için çağrı merkeziyle hizmet vereceklerini aktaran Algan, "Sahada yerel düzeyde sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Sahada günlük karşılaşılan sağlık, eğitim ve güvenlik gibi konularda çağrı merkezi odak noktası olarak çözüm arayacak. Sorunları karşılayan, yerelde ilgili kuruluşlarla paylaşan sivil toplum kuruluşları ve müdürlüklerle paylaşan merkezimiz sorunların aynı gün içerisinde çözümü için çalışan bir kurum haline gelecek. Belki buradan çıkacak olumlu bir sonuç Türkiye genelinde örnek oluşturacak." diye konuştu.
Kaynak: medyaurfa.com




Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@