TELEPERFORMANCE CXM'DE DÜNYA BİRİNCİSİ

Teleperformance, dünyanın en büyük bağımsız araştırma şirketi Everest Group’un gerçekleştirdiği 2020 Müşteri Deneyimi Yönetimi (CXM) – Hizmet Sağlayıcıları PEAK Matrisi’nde, 30’un üzerindeki servis sağlayıcıyı geride bırakarak “Dünya Lideri ve “Yıldız Oyuncu” seçildi. Dünyanın lider dış kaynak iş hizmetleri servis sağlayıcısı Teleperformance, dünyanın en büyük bağımsız araştırma şirketlerinden Everest Group'un dış kaynak müşteri deneyimi hizmet sağlayıcılarını değerlendirdiği PEAK Matrisi’nde, bir kez daha “Dünya Lideri ve “Yıldız Oyuncu” seçildi.

Genel 23.08.2020, 19:40 23.08.2020, 19:40
TELEPERFORMANCE CXM'DE DÜNYA BİRİNCİSİ


Teleperformance, dünyanın en büyük bağımsız araştırma şirketi Everest Group’un gerçekleştirdiği 2020 Müşteri Deneyimi Yönetimi (CXM) – Hizmet Sağlayıcıları PEAK Matrisi’nde, 30’un üzerindeki servis sağlayıcıyı geride bırakarak “Dünya Lideri ve “Yıldız Oyuncu” seçildi.

Dünyanın lider dış kaynak iş hizmetleri servis sağlayıcısı Teleperformance, dünyanın en büyük bağımsız araştırma şirketlerinden Everest Group'un dış kaynak müşteri deneyimi hizmet sağlayıcılarını değerlendirdiği PEAK Matrisi’nde, bir kez daha “Dünya Lideri ve “Yıldız Oyuncu” seçildi.

Bu yılki çalışmada Teleperformance, bir kez daha vizyonunu ve stratejisini, pazarın geçirdiği evrime ve iş ortaklarının ihtiyaçlarına uyacak şekilde geliştirmesiyle güçlü bir global lider olarak değerlendirildi. PEAK Matrisi üzerinde yıldan yıla pozitif hareketlilik sağlaması da Teleperformance'ın Yıldız Oyuncu olmasını sağladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@