İGA İstanbul Havalimanı'ndan İnovasyon'a Destek

İGA İstanbul Havalimanı, Plug and Play iş birliği ile teknoloji ihtiyaçlarına uygun startup’ların inovasyon süreçlerini başlatılacağı bir ortama kucak açıyor.

Lojistik 13.10.2023, 11:32 Eylem gün
İGA İstanbul Havalimanı'ndan İnovasyon'a Destek

Dijitalleşme ve teknolojiyi odağına alan İGA İstanbul Havalimanı, yeni fikirleri teşvik etmek, girişimcileri desteklemek ve büyük şirketlerle buluşturmak amacıyla Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren Plug and Play ile bir iş birliğine imza attı. 

İGA İstanbul Havalimanı’nın küresel çaptaki inovasyon yolculuğunu hızlandırması ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlaması hedeflenen iş birliği kapsamında ilk olarak ‘teknoloji odak çalışması’ yapılması planlanıyor. İGA İstanbul Havalimanı çalışanlarının sunacağı fikirlerin ve teknoloji ihtiyaçlarının toplanmasının ardından bu konularda çözüm üretebilecek startup’lara çağrı yapılacak ve seçilen startup’ların çözümlerinin İGA İstanbul Havalimanı’nda uygulanması için inovasyon süreçleri yürütülecek.

Bünyesinde ‘inovasyon yönetimi’ ve ‘girişimcilik ekosistemi’ kurmayı hedefleyen İGA İstanbul Havalimanı, “Travel Vienna” ve “Smartcities İstanbul” programları kapsamında Seyahat, Mobilite, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Akıllı Şehir alanlarında çalışacak; ayrıca 19 Ekim’de Viyana’da düzenlenecek “Selection Day” ile 2 Kasım’da Feriye Palas’ta düzenlenecek “İstanbul Expo Day” etkinliklerine katılarak startup ve partnerlerle bir araya gelecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@