Yapay Zeka Artık E- Ticaretin Fraud Tespitinde Kullanılıyor

Formica Fraud, yapay zeka ve makine öğrenimi ile Fraud'u algılıyor ve aksiyon almaya imkan tanıyor.

E-Ticaret 11.01.2022, 14:37 24.01.2022, 20:29 Eylem gün
Yapay Zeka Artık E- Ticaretin Fraud Tespitinde Kullanılıyor

Gerçek zamanlı veri analizi ve kendi kendine öğrenme becerisine sahip yapay zekâ altyapısı ile çalışanların ve risk ekiplerinin üzerindeki iş yükünü hafifleten Formica Fraud, makine öğrenimi ile fraud hareketlerini algılayarak gerçek zamanlı aksiyonlar alabiliyor.

Türk yazılımcı ve mühendis ekipler tarafından geliştirilen bu ürün, Birleşik Ödeme, Anadolubank ve Oyak Yatırım gibi kendi sektörlerinin öncüsü olan firmalara sunduğu hizmete ek olarak geçtiğimiz ay müşterileri arasına lider e-ticaret platformlarından Hepsiburada’yı da ekledi.

Sektörün ihtiyacını karşılayacak ve çalışanların yükünü azaltacak şekilde geliştirilen ürün yapay zekâ altyapısı ile milyonlarca veri ve işlemi analiz ederek, şirketleri, çalışanlarını ve müşterilerini gerçek zamanlı olarak koruyabiliyor. Yapay zekadan gelen iç görülerle risk ekiplerinin karar alma süreçlerinde kolaylaştırıcı rol oynayan Formica Fraud, makine öğrenmesi modelleriyle fraud faaliyetlerine karşı hızlı aksiyonlar alarak, şirketlere fraud kaynaklı kayıpları en aza indirme imkanı sağlıyor.

Formica Fraud'u sunan Trlogic Bilgi Teknolojileri CEO’su Özgür Oktan “Formica AI ekibi olarak iş ortaklarımız için kolaylaştırıcı bir misyon üstleniyoruz. Yapay zekâ destekli fraud tespit ve önleme yazılımlarının, artan e-ticaret hacmi karşısında sağladığı faydalar ve modern teknoloji yaklaşımı, iş ortaklarımız arasına katılan Hepsiburada’nın üstün hizmet anlayışıyla bütünleşiyor. İnovasyon ve girişimciliği buluşturan bir teknoloji şirketi, bir başarı hikayesi olarak Hepsiburada’nın iş ortaklarımız arasına katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@