Aktif Bank'a Teknoloji Liderliği Ödülü

Sektöründe öncü şirketlerinin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirdikleri projelerin ödüllendirildiği CIO 2016 Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerini en etkin şekilde kullanan ve hem çalışanları hem de müşterileri için süreçleri kolaylaştırmayı ve verimliliği artırmayı amaçlayan Aktif Bank, doğru araç ve yöntemler geliştirerek bilgi teknolojileri kullanımıyla kurumsal karlılığı artırdığı için ödüllendirildi.

Teknoloji 06.12.2016, 14:48 06.12.2016, 14:48
Aktif Bank'a Teknoloji Liderliği Ödülü
Sektöründe öncü şirketlerinin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirdikleri projelerin ödüllendirildiği CIO 2016 Ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerini en etkin şekilde kullanan ve hem çalışanları hem de müşterileri için süreçleri kolaylaştırmayı ve verimliliği artırmayı amaçlayan Aktif Bank, doğru araç ve yöntemler geliştirerek bilgi teknolojileri kullanımıyla kurumsal karlılığı artırdığı için ödüllendirildi.

Aktif Bank, bilgi ve iletişim teknolojilerine yapılan yatırım ve gerçekleştirilen dönüşüm sonrasında, 25 milyon TL’nin üzerinde maliyet optimizasyonu yaratmanın yanı sıra bir yıl içinde yüzde 330 oranında verimlilik artışı elde etti.

Aktif Bank adına ödülü alan Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Özdinç, “Diijitalleşme şirketler için operasyonel mükemmelleşme ve verimlilik artışı sağlayan önemli bir değer. Kurumsal stratejimiz çerçevesinde, bankamızın iş hedefleriyle uyumlu şekilde rekabet avantajı sağlayacak bilgi teknolojisi çözümlerini sistemimize entegre etme yaklaşımını benimsiyoruz. Bu kapsamda kendimize, çalışan odaklılık, verimli kaynak ve maliyet yönetimi, hizmet kalitesi ve sürekli iyileştirilebilir yalın süreçler oluşturma gibi dört ana hedef belirledik. 2015 yılında bu bağlamda yürüttüğümüz çalışmalarla maliyet optimizasyonu, operasyonel verimlilik, güvenlik ve risk yönetimi, Ar-Ge – inovasyon ve dijital dönüşüm alanlarında önemli kazanımlar elde ettik. İş süreçlerimize ve hizmetlerimize olumlu şekilde yansıyan bu dönüşüm sonucunda CIO Ödülleri gibi itibarlı bir organizasyon tarafından ödüllendirilmenin ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@