Dijital ödemede endişe azaldı

Pay per click, online banking, money transfer vector concept

Teknoloji 07.03.2017, 15:46 07.03.2017, 15:46
Dijital ödemede endişe azaldı
Mastercard’ın bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Dijital Ödemeler Araştırması, sosyal medya paylaşımlarında özellikle mobil ödeme, yapay zeka gibi daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli dijital ödeme yöntemlerinin giderek daha fazla tercih edildiğini ortaya koydu.

Araştırma sonuçları yeni ödeme çözümleri ile ilgili paylaşımların yüzde 75’ini mobil ödemelerin oluşturduğunu gösteriyor. Sonuçlara göre tüketiciler, yeni teknolojileri kullanan daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli uygulamalara doğru kayıyor.

Mağaza alışverişlerinde, online alışverişlerde ya da uygulama içi satın almalar ile ilgili olarak 2 milyondan fazla kişinin mobil ödemelerden bahsettiği ve paylaşımlarında etiketlediği görülürken, bu paylaşımların yüzde 84’ü Twitter’da gerçekleşti. Ödemenin ötesinde tüketiciler artık mağaza sadakat kart uygulaması, kapalı döngü toplu taşıma sistemleri gibi ek hizmetlerin de mobil ödeme aracılığıyla yapılabilmesini istiyorlar.

Yapay zeka, akıllı ev uygulamaları gibi yeni teknolojilerin hayata geçirilmesi konusu ise araştırmada geçtiğimiz yıl hakkında en çok paylaşım yapılan ikinci konu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 2016’nın son çeyreğinde bu konunun daha fazla paylaşıldığı, tartışıldığı görülürken, bu paylaşımlar tüketicilerin daha yeni ve daha akıllı cihazlarla alışveriş yapma eğilimindeki artışı çok net ortaya koyuyor.

Designed by Freepik" target="_blank">

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@